torsdag 9 mars 2017

Orättfärdig kritik av MSB-rapporten

Det är märkligt att flertalet professorer i islamologi går ut och kritiserar MSB:s rapport om Muslimska Brödraskapet för att inte vara vetenskapligt underbyggd. Men den gör inte anspråk på att vara en vetenskaplig rapport utan en förstudie för att belysa de oklarheter, som råder om det Muslimska Brödraskapet. Hur kan personer, som borde vara bildade, vara så okunniga om Thomas Thorilds välkända uttalande att man ska "döma allt efter sin grad och art". I alla fall kunde de enas om att en grundligare studie på vetenskaplig grund borde göras. Men vem ska ge det uppdraget?

Som ordförande för Vetenskapsrådet, som beviljar anslag till bl a samhällsvetenskaplig forskning sitter f d kommunisten och professorn Ulf Bjereld, numera socialdemokrat på hög nivå, medlem i Socialdemokrater för tro och solidaritet. Med kunskap om denna organisations välvilja och samförstånd med muslimska företrädare är det ytterst osannolikt att en sådan studie kommer till stånd.
MB framställer sig som en fredlig organisation i Europa, men de har definitivt andra ambitioner i Egypten, Libyen och Mellanöstern. Det finns också bevis att de haft kontakter med IS. Läs http://www.voltairenet.org/article191278.html.
Mer om tillståndet i Sverige.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar